fbpx
“Har sparat oss många tusenlappar”

SA Ventilation undvek stort skadestånd tack vare bra dokumentation

Det var i september tidigare i år som Staffan Axelsson blev kontaktad av en kund som hade hittat vatten på golvet i köket där SA Ventilation hade utfört ett arbete. Kunden, som var ett kommunalt bostadsbolag, menade på att de slarvat med isoleringen vilket hade skapat en fuktskada i köket.

 

Bildbevis blev räddningen

Staffan och några kollegor tog sig ut till platsen där de mötte upp kunden för att se vad som hänt. Och mycket riktigt var inte isoleringen helt intakt. Den hade blivit avskalad på flera ställen så vatten och kondens kunde tränga igenom vilket hade orsakat en fuktskada.

Som tur är för SA Ventilations del hade de anställda som utfört arbetet noggrant dokumenterat med bilder och kommentarer i Projektportalen.

Vi hade flera bildbevis på att isoleringen var intakt när vi var färdiga med vårt arbete. De skador som fanns där vid återbesöket var vi helt oskyldiga till, säger Staffan.

Senare skulle det visa sig att det var den yrkesgrupp som kom till arbetet efter SA Ventilation som orsakat skadorna på isoleringen.

 

sa-vent-staffan

Staffan Axelsson, Grundare SA Ventlilation.

Inte första gången det händer

Det här var dock inte första gången som Staffan och hans kollegor kunde påvisa sin oskyldighet tack vare noggrann dokumentation.

– Vi har varit med om liknande situationer tidigare men även då har vi blivit hjälpta av att ha tagit mycket bilder som vi kunde visa för beställare och besiktningsmän.

Att utföra egenkontroller, arbetsmiljöplaner och protokoll är rutinarbete i SA Vents dagliga arbete, men minst lika mycket arbete läggs på bilddokumentation.

– Är det något jag tjatar om så är det att alla alltid måste ta mycket bilder och dokumentera pågående och utfört arbete. När en sådan här situation uppstår är det ovärderligt, det har sparat oss många tusenlappar, avslutar Staffan.