fbpx

I höst växlar vi upp!

I mer än ett år har vi jobbat stenhårt med att uppdatera Projektportalen till en nyare och bättre version av sig själv, och snart är det dags för lansering. Under hösten går vi live.

Vi har förnyat mycket av det visuella – design, funktion och användarvänlighet. Men också gjort viktiga ändringar och uppdateringar i det som händer ”på baksidan”. Den där tråkiga koden och logiken som bara ska fungera, du vet.

Genom denna uppdatering bygger vi en starkare grund att stå på, vi kommer kunna vidga våra vyer på ett helt annat sätt och står rustade inför framtidens utmaningar.

 

Ett urval av det som kommer med den nya uppdateringen:

 

Utökade och nya funktioner

Anbud

Att skapa och skicka anbud i Projektportalen är ingen nyhet, men helheten kommer bli betydligt bättre. Vi har gjort om en hel del i anbudsdelen och det kommer finnas möjlighet att bland annat låsa versioner, redigera anbudsmallar i realtid och skicka anbud för signering med Mobilt Bank-ID.

Digital signeringstjänst

Vi kommer ha en egen signeringstjänst i Projektportalen där användare kan skicka anbud, avvikelser och ÄTA-arbeten till beställare och kunder för signering med Mobilt Bank-ID. Det kommer gå att följa statusen på utskicket samt återkalla det om något har blivit fel eller skulle behöva ändras.

Prognos

Det kommer funktion för prognos också. Här finns det nya möjligheter att räkna på projekten, låsa versioner av prognoser och följa upp prognoserna vid senare tillfälle. Det är flera användare som har önskat en prognosfunktion i Projektportalen och vi har lyssnat.

Uppdaterad design

Vi har ändrat lite i färgschemat för mer tydlighet, strukturerat om några menyer för bättre navigering och gjort lite annat fix som vi tyckte behövde städas upp. Du som är van användare i Projektportalen kan vara lugn, det är inga jätteförändringar så du kommer känna igen dig även i den nya versionen.

Fler rapporter i Power BI

För våra premiumkunder som har tillgång till Power BI kommer det några nya rapporter att ta del av. Vi kommer lägga till fler rapporter under kommande månader men i närtid kommer bland annat dessa finnas tillgängliga:

  • Geografisk överblick av Projekt/Serviceorder.
  • Projekt/Serviceorder att utföra kommande 14 dagar.
  • Skapade Projekt/Serviceorder senaste veckan.
  • Antal skapade Projekt/Serviceorder per vecka.

Vi kan även ge en hint om att en SVA-rapport (Successiv Vinstavräkning) är på gång.

Tillsammans med våra tidigare Power BI-rapporter kommer vi kunna erbjuda ännu bättre möjlighet till affärsanalys som i sin tur ger våra användare ett stort värde för att bli mer lönsamma och få en bättre överblick på hur projekt faktiskt går.

Snabbare laddtider

Ut med det gamla – in med det nya. Vi ska inte gå in för mycket på det tekniska men om man byter ut roddbåten till en motorbåt i stället kommer det gå snabbare att ta sig över ån helt enkelt. Det är bland annat vad vårt nya ramverk kommer göra, ta sig snabbare fram. Förutom att motorbåten är snabbare än roddbåten har den också mer finesser och bättre förutsättningar att klara utmaningarna på sjön.

Vi lämnar det där innan någon blir åksjuk.

Det här var ett litet smakprov på vad som komma skall. Vi har inte bestämt något exakt lanseringsdatum än men vi ville informera om vad som händer bakom kulisserna och vad som väntar i höst.

Nu skriver vi klart de sista sidorna och ser fram emot nästa kapitel i boken vi kallar Projektportalen.

På återseende!