fbpx

Resursplanering

Bort med papper och penna eller långa excelark. I Projektportalens resursplanering får du en tydlig överblick på vilka resurser som finns tillgängliga för att på bästa sätt kunna göra en bra projektplanering. Du kan snabbt omfördela personal vid behov för att hela tiden se till att ha rätt resurser på rätt plats!

  • NFull översikt på kapacitet
  • NSnabb omfördelning av personal och resurser om behov skulle uppstå
  • NEnkel planering av semester och frånvaro
resursplanering

Resursplanering – för bättre översikt av kapacitet

Genom en noggrann resursplanering av personal får du en bra överblick på vilken kapacitet som finns tillgänglig var, när och hur. Att vara under- eller överbelagd på projekt är varken effektivt eller lönsamt. Med en bra resursplanering kommer företaget få en jämnare arbetsbelastning och nöjdare personal – en ”win win” för alla helt enkelt!

Med en tydlig översikt var varje medarbetare befinner sig kan du jobba mer proaktivt och förbereda dig i god tid inför kommande projekt. Resursplaneringen är A och O för att kunna ta smarta och strategiska beslut både på lång- och kort sikt.

Rätt bemanning på rätt projekt med hjälp av resursplanerare

En fördel med bra resursplaneringsverktyg inom bygg- och hantverksbranschen är inte bara att se vilka resurser som är tillgängliga och inte, utan även att rätt bemanning är planerad på rätt plats. Att fördela kompetensen inom företaget på rätt sätt ökar effektiviteten och spar massor av tid.

I Projektportalens resursplanerare kan du på ett överskådligt sätt se vilka personer som är planerade på vilka projekt eller serviceordrar. Skulle det dyka upp ett jobb där det behövs redan planerad kompetens finns en smart drag and drop-funktion för att snabbt och enkelt planera om sin bemanning så det blir rätt person jobbar på rätt projekt.

Semester och sjukfrånvaro

En bra översikt över frånvarande personal är lika viktigt som att se sina tillgängliga resurser. I Projektportalens resursplaneringsverktyg kan alla anställda lägga in sin planerade semester och registrera sjukfrånvaro som syns direkt i resursplaneringen. Lägg semesterplanering i Excel åt sidan och få en bra helhetsbild över den planerade frånvaron direkt i Projektportalen istället.

Skulle någon bli sjuk eller behöva registrera VAB så kan varje anställd göra det direkt i appen. Frånvaron landar i resursplaneringsverktyget så projektledare ser direkt var det behövs fler resurser och inte.

Därför ska du använda en digital resursplanerare

Att gå från analog till digital resursplanering behöver varken vara svårt eller ta speciellt lång tid. Med rätt resursplaneringsverktyg blir det administrativa arbetet i stället en enkel match och värdefull tid kan i stället användas till annat.

Några fördelar med att använda Projektportalens resursplaneringsverktyg:

  • Full översikt på kapacitet
  • Underlättar planering av projekt och serviceorder
  • Planering av semester och frånvaro
  • Bli effektivare och mer lönsam
  • Omfördela resurser vid behov
  • Ha alltid rätt bemanning på rätt plats

Har du några frågor eller funderingar?

Boka en kostnadsfri demo så berättar vi mer.